Terje Vigtel

Terje Vigtel er en svært erfaren diplomat som har viet sitt yrkesliv til arbeid for internasjonal utvikling og bistand. Han har arbeidet med utvikling av næringssamarbeid mellom Norge og afrikanske land, internasjonal handelspolitikk og effektivitet i utviklingssamarbeidet, i tillegg til at han har tung ledererfaring fra arbeid med internasjonale relasjoner.  

Vigtel har hatt mange ledende stillinger i Utenriksdepartementet og Norad. Han er tidligere ambassadør i Zambia der han til sammen arbeidet i 6 år. Videre har han ledet det norske Fredskorpset og vært NORADs stedlige representant i Botswana. I Norad har han innehatt flere lederstillinger, blant annet som leder for NORADs avdeling for sivilt samfunn og leder for økonomi og administrasjonsavdelingen. 

Vigtel har hatt flere viktige verv og er i dag nesteleder for styret i Fairtrade Norge, styremedlem i PLAN Norge, samt medlem av tankesmien CIVITAs utviklingspolitiske råd. Han er også en aktiv skribent og driver en av Norges mest leste blogger om utviklingspolitikk og afrikansk politikk kalt «Politics of Africa».

Tilbake til menneskene