Despina F. Johansen

Despina F Johansen (1).jpg

Despina F. Johansen (født 1975) er en tidligere diplomat fra Hellas. I løpet av sin 20-årige diplomatiske karriere har hun jobbet mye med Vest-Balkan-regionen, sikkerhetsspørsmål, migrasjon og flyktningpolitikk, samt bærekraftig utvikling. Hun har svært grundig kjennskap til en rekke internasjonale organisasjoner, offentlig administrasjon og folkerett.

Johansen jobbet i fire år ved NATOs internasjonale sekretariat i Brussel og har gitt råd til regjeringer om demokratisk styring, sivil beredskapsplanlegging og forsvar. Mer nylig jobbet hun ved European External Action Service i Brussel med håndtering av migrasjon- og flyktningkrisen i 2015-2016. Hun har jobbet med grensesikkerhetsspørsmål, i nært samarbeid med FRONTEX, da hun tjenestegjorde ved det Greske Utenriksdepartements Direktorat for Justis og Innenriksanliggender. Hun var utstasjonert som nestleder og konsul på den greske ambassaden i Sarajevo og har tilbrakt fire år i FN i New York hvor hun arbeidet med bærekraftige utvikling.

Johansen har bachelorgrad i statsvitenskap og internasjonale relasjoner fra Panteion Universitet i Athen og MSc by Research i politisk filosofi fra Universitet i Edinburgh. Hun snakker engelsk, fransk, italiensk, norsk og gresk.

Tilbake til menneskene